Dancers,de Manel Puigcerver

L’exposició té la finalitat genèrica de, parafrasejant el meu amic i poeta Joan Manuel Homar, perseverar en l’intent de recobrar la pura exaltació de l’ésser, en aquest cas acotant-lo a l’univers de la dansa. El cos humà està impregnat d’una enorme bellesa i plasticitat, amb moviments, formes, volums, textures, llums i ombres; tot això es posa de manifest i es potencia amb la dansa, sigui de manera individual o col·lectiva.

La col·lecció de fotos que es presenta es basa en el treball de set joves ballarins professionals (Valeria Jones, Morena Visci, Óscar Sánchez, Lucila Carreida i Brooke de Soto) i de dues ballarines amateur (Mariona Vidal i Butterfly_senses) que han fet en un estudi fotogràfic, individualment o en parella, una sèrie de figures de dansa. Aquestes sovint impliquen una gran flexibilitat i dificultat tècnica, en alguns casos arribant a l’acrobàcia, per poder sublimar aquesta bellesa corporal. Però no és només l’estètica el que està en joc en aquestes figures: també entren en joc emocions i sentiments, així com saber expressar-les amb el cos i amb els seus moviments per poder transmetre-les a l’espectador. Aquestes persones expressen en cos i ànima tot allò que porten dins, en una de les formes de comunicació més subtils, delicades i sensibles inventades pels éssers humans.

No vull amagar, sinó tot al contrari, l’enorme esforç de superació personal que hi ha darrere d’aquestes figures, que ens parlen d’una gran força de voluntat i constància i que es plasmen en uns cossos flexibles i musculats capaços de moure’s al so de la música, però també, i gosaria dir, sobretot, de les emocions més íntimes.

I tot aquest esforç es compensa per una raó molt senzilla, encara que no trivial: és el que més els agrada fer en aquesta vida, és pura passió feta moviments, fins i tot quan aquesta passió per la dansa es converteix en feina.

En definitiva, és clar que donar curs a la seva creativitat, així com arribar a cotes insospitades de superació personal comporten una gratificant i enorme satisfacció que, a més, els fa sentir especialment diferents.