Escenaris de novel·la – Francesc Cabiró

La fotografia i l’escriptura conformen el meu particular univers creatiu, on la imatge i el text es retroalimenten en una mena de simbiosi indissoluble: un paisatge o un racó determinat poden generar en el subconscient alguna història, que, tan bon punt aflori a la superfície, es materialitzarà en un relat breu o, fins i tot, en una novel·la.
Així doncs, en aquesta oportunitat que em brinda el centre FOTOESPAI, he volgut fusionar les dues disciplines. Perquè l’exposició fotogràfica ESCENARIS DE NOVEL·LA representa un itinerari per alguns indrets de Sitges, Badalona, París i Montpeller, inspiradors de LA NOIA DEL PARC (Ed. Neopàtria, 2022), novel·la que he publicat enguany.
Us convidem a visitar la mostra, i sobretot a la sessió d’inauguració, en la qual, a més de presentar la novel·la —per primer cop a Barcelona—, farem també un recorregut per les pàgines de llibre FINESTRA FOTOGRÀFICA, 10 ANYS DE BLOC (Ed. Círculo Rojo, 2017), un recull d’imatges i textos a manera de dietari, del qual provenen la major part de les fotografies exposades.