Exposicions

veure exposició

 

< Tornar

PER UN FORAT D'AGULLA - Xavi Perich

PER UN FORAT D’AGULLA
 

Vivim en un temps en que cada cop depenem mes de la tec­nologia, el consumisme i les preses, sembla que si no tenim l’últim model de càmera no es poden aconseguir resultats satisfactoris.

El tema presentat en aquesta exposició ens planteja un viat­ge als orígens i la teoria de la fotografia mitjançant la fotografia estenopeica (del grec steno/estret i ope/forat), una tècnica que permet obtenir imatges sense necessitat de lents, una cambra fosca i un forat, no fa falta gaire mes.

La simplicitat, un minúscul forat d’agulla com objectiu, una llauna reciclada o una caixa de fusta com a càmera, un paper fotogràfic sensible o un tros de pel·lícula, i la paciència de llargues exposi­cions de segons, minuts o hores, que fan que ens plantegem que és el que volem fotografiar i no disparar compulsivament.
 I finalment, la màgia del revelat, l’olor a químics, llums vermells i l’emoció per veure que apareix i com ho fa.
 
Aquesta mostra presenta un conjunt de paisatges i retrats, amb la característica comuna de estar fets en fotografia este­nopeica, utilitzant llaunes reciclades i caixes de fusta dissenyades i construïdes a mà per l’autor, i revelats seguint els processos químics de la fotografia tradicional.

Xavi Perich

C. Coroleu, 72 - 74 baixos.
Barcelona - 08030
Tel.: 933 119 273

info@fotoespai.cat