CAPTIVA – Manel Puigcerver

Aquesta exposició gira al voltant d’un vel. Un subtil, lleuger i fràgil vel és el recurs narratiu per explicar una història de captivitat i d’alliberament interiors.

És una metàfora de la lluita de cada persona per alliberar-se de la teranyina que la societat ens tira pel damunt i ens impedeix ser lliures. Teranyina formada per convencions, formalismes, imposicions i prejudicis que ens ofeguen i ens impedeixen arribar a conèixer-nos com som realment.

Es narra la lluita per evitar acomodar-se a aquesta situació, els estats anímics que es travessen i els recursos introspectius per sortir del embolcall i trobar-nos a nosaltres mateixos, per assolir la nostra identitat.

L’ús del blanc i negre i el color, amb diferents graus de saturació, s’ajusten als diferents estats anímics de les protagonistes d’aquesta història de captivitat, socialització, lluita i, finalment, conquesta de l’anhelada llibertat.

Els peus de foto han estat redactats per Joaquim Portabella i són el resultat de plasmar amb paraules, d’una forma molt encertada, allò que li suggerien aquestes fotos.